Fonksiyonel Beslenme ve Supplementoloji (Takviyeler) Eğitimi Nedir?
Fonksiyonel tıp farklı bir yaklaşımla sağlığı korumayı ve geliştirmeyi amaçlar.
Fonksiyonel Tıp ‘işletim sistemi’, uyku, egzersiz, beslenme alışkanlıkları, sosyal ilişkiler, genomik, sindirim ve metabolik fonksiyonlar ve mikrobiyom gibi geleneksel tedavi yaklaşımları ile tam olarak ele alınmayan önemli faktörler, stresörler dahil olmak üzere davranışsal ve yaşam tarzı girdilerini dikkate alarak sağlığı korumak ve hastalığı tersine çevirmek için vücut işlevlerini en uygun hale getirmeye dayanır.
Gelecek fonksiyonel tıp çağı olacaktır.
- yüzyıl, tıp ve bilim için bir değişim çağı olduğunu şimdiden gösterdi. Fikirlere, bakış açılarında bir kaymaya, kanıtların yeniden tanımlanmasına ve bunların toplanabileceği birçok yola yeni bir tarafsız bakış var. hasta deneyimi bilgileri ve sağlık dünyasından alınan gerçek veriler tedavi etkinliğinin değerlendirilmesine giderek daha önemli bir katkı sağlamıştır. Bu yıllar Fonksiyonel Tıp hareketi için yaygın erişim de dahil olmak üzere birçok alanda verimli bir zamandır.
Fiziksel tıp ve fonksiyonel tıp değerlendirmeleri birbirini destekler.
Fiziksel tıp ve rehabilitasyonda fonksiyonel tıp değerlendirmelerini kullanarak, bir fizik tedavi uzmanı, kronik hastalıkları olan hastalarda kök nedenleri ve sonraki etkileri ele alabilir. Rehabilitasyonda Uluslararası Fonksiyon Sınıflandırması modeline benzer şekilde, fonksiyonel tıp modeli, sağlık hizmetleri üzerinde en büyük etkiyi yaratacak dayanak noktalarını bulmak için sistem biyolojisi yaklaşımıyla biyopsikososyal anlayışı kullanır. Rehabilitasyon tıbbının hastaların tipi ve yeri ile konumu göz önüne alındığında, hem fonksiyonel tıp hem de PM&R, karşılıklı bir ortaklıktan fayda sağlayacaktır.
Eğitime Kimler Katılabilir?
Sağlık profesyonelleri (Hekim, eczacı, psikolog, fizyoterapist, hemşire)
Temel bilim mezunları (Biyolog, kimyager)
Kişisel gelişim için beslenmeye ve takviyelere ilgi duyanlar
Eğitim Süreci ve Sertifika Onayı
Sertifika Onayı :
Uluslararası Üniversite Onaylı Sertifika
Eğitim Süresi :
148 saattir. (Offline-Online Dersler ve Ödevler, Ders Dokümanları, Ders Videoları, Canlı
Online Dersler, Online değerlendirme oturumları)
Online eğitim süresi içerisinde haftada bir online/canlı dersler yapılacaktır. Eğitim süresince
gerçekleştirilecek 12 online/canlı ders ile eğitim materyalleri ve eğitim videoları
desteklenecektir. Tüm teorik ve uygulama bölümleri eğitim videolarında detaylı olarak ele
alınmıştır. 12 online canlı ders tamamlandıktan sonra, eğitim bilgilerinizi ölçecek bir online sınava tabi tutulacaksınız Online canlı dersler ve program aşağıdaki tabloda verilmiştir.
Eğitim Konuları
1- Beslenmeye Fonksiyonel (Bütüncül) Bakış
2- Besin Takviyeleri Gerekli mi?
3- Temel Gıda Takviyeleri
4- Lipidler ve Metabolizması
5- Proteinler ve Metabolizması
6- Karbonhidratlar ve Metabolizması
7- Gluten Duyarlılığı ve Glutensiz Beslenme
8- İnsülin Direnci, Diyabet ve Takviyeler
9- Mitokondri ve Destekler
10- Hayvansal Gıdalar ve Kanser
11- Vitamin D, Magnezyum ve Omega 3 takviyelerin önemi
12- B Vitaminlerin Önemi
13- Melatonin
14- Tiroid, Selenyum ve İyot
15- Anemi ve Demir Takviyesi
16- Menapoz ve Takviyeler
17- Kolesterol ve Kalp Hastalık İlişkisi
18- Gaps Diyeti
19- Eliminasyon Diyeti
20- FODMAP Diyeti (SİBO Diyeti)
21- Intermittent fasting (Aralıklı Oruç) Diyeti
22- Ketojenik Diyet
23- Alkali Diyet
Bu eğitim kayıtları online ortamda sağlık çalışanlarına tanımlanan modüllerde diğer profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Her programa kayıt olurken ilgili programın katılım şartlarını sağladığınızı teyit etmiş oluyorsunuz. Sekreterya gerekli gördüğü durumlarda ilave belge (mezuniyet belgesi, diploma örneği vb) talep edebilir.
Bu eğitim katılımcıların bilgilerini arttırmalarına yönelik mezuniyet sonrası eğitim programıdır. Program sonunda düzenlenebilecek belgeler size tedavi etme yetkisi vermez. Bu belge mevcut mesleki yetkilerinize ilave herhangi bir ilave yetki kazandırmamaktadır. Bu eğitimlerden herhangi birisini tamamlamak hiçbir katılımcıya daha önceden sahip olmadığı hastalık teşhis etme ve tedavi etme hakkı vermez.
Bu program bir video eğitim programıdır. Dersler Pdf dosya, canlı online ve offline kayıt olarak sunulacaktır. Kayıt olduğunuz modüller kurs başlangıcından itibaren bir yıl boyunca online sistem üzerinden yeniden izlenebilir durumda olacaktır. Eğitim programlarının içeriği kopyalanamaz, kursiyerler kullanıcı bilgileri 3. şahıslarla paylaşamaz, sunumlar yeniden sunum/ders notu haline getirilerek kullanılamaz.